Forum

Zarejestruj się
guest

sp_LogInOut Zaloguj sp_Registration Zarejestruj

Zarejestruj | Zapomniałeś hasła?
Szukanie zaawansowane

— Zakres szukania —

— Match —

— Opcje Forum —

Minimalna ilość znaków wyszukiwania to 3. Maksymalna to 84

sp_Feed Kanał RSS Tematu sp_TopicIcon
Co kupić i czy warto sprzedać?
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
marzec 27, 2014
17:21
zachodniopomorskie

[UNSZ]Clan WETERAN

DONATOR
UNSZ Clan Member

DONATOR
Liczba Postów: 603
Data Rejestracji:
grudzień 2, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Cześć !

Mam do sprzedania telefon BlackBerry 9930 Bold z listopada 2011r. A właściwie, to się nad tym na razie zastanawiam.

Urządzenie zostało sprowadzone ze Stanów Zjednoczonych w listopadzie 2011r. (stąd "przejściówka" na europejskie gniazdka - ładowarka działa w zakresie 110-230V/50-60Hz, co pozwala ładować telefon praktycznie na całym świecie),
i jestem jego pierwszym właścicielem. Zostało zakupione w NY, w sklepie stacjonarnym, posiadającym możliwość sprzedaży wysyłkowej.

Do urządzenia dołączam wszystkie przedmioty, które widoczne są na zdjęciu, czyli o prócz BB 9930 Bold dołączam:

- ładowarkę z odłączanym przewodem umożliwiającym podłączenie do komputera;

- "przejściówkę" na polskie gniazdka;

- nowe, oryginalne etui od producenta BB;

- ściereczkę do czyszczenia ekranu;

- informację o produkcie w postaci książeczki (w jęz. angielskim);

- informację o procesorze (ulotka w jęz. angielskim);

- informację o sposobie podłączenia telefonu do komputera (w jęz. angielskim);

- oryginalne opakowanie (lekko uszkodzone wewnątrz, co widać na zdjęciach).

UWAGA 1 !!!

Urządzenie zostało przywrócone do ustawień fabrycznych i jego domyślnym językiem jest oczywiście język angielski. Istnieje jednak możliwość wgrania polskiego oprogramowania. Instrukcję jak to zrobić, można znaleźć tu (link skopiowany grzecznościowo i nie może być w jakikolwiek sposób wykorzystany przez kogokolwiek do celów niezgodnych z postanowieniami właściciela przedstawionej w witrynie zawartości bez jego zgody):

http://www.bbforum.pl/showthread.php/33064-Paczka-polonizuj%C4%85ca-%28j%C4%99zyk-polski%29-do-9930-dla-OS-7-1-AMEA

UWAGA 2 !!!

Telefon został wyrejestrowany z usługi Blackberry Internet Service i można go bez problemu przypisać do jakiejkolwiek skrzynki pocztowej wedle własnego uznania (przez niego obsługiwanej oczywiście).

Mały opis.

Stan telefonu jest znacznie lepszy, niż sugerowany wyglądem na zdjęciach (nie umiem robić dobrych fotek i aparat nie I-sza klasa).

Na trzecim zdjęciu widać, na lewym górnym narożniku telefonu, zadrapanie na metalowej części obudowy, które nie jest jakimś znaczącym problemem - tak myślę. Samo urządzenie nie posiada rys ani innych mechanicznych uszkodzeń, z wyjątkiem śladów jego używania: chromowane linie pomiędzy klawiszami są lekko przetarte i to widać, ale nie wpływa to znacząco na wygląd zewnętrzny aparatu. W telefonie zaistniała potrzeba wymiany slotu karty pamięci, co zostało wykonane przez profesjonalistę, po czym telefon "widzi kartę" bez problemu (ostatnie zdjęcie).

Pełne dane techniczne urządzenia można znaleźć tu (link skopiowany grzecznościowo i nie może być w jakikolwiek sposób wykorzystany przez kogokolwiek do celów niezgodnych z postanowieniami właściciela przedstawionej w witrynie zawartości bez jego zgody):

http://us.blackberry.com/smartphones/blackberry-bold-9900-9930.html.

Dodatkowe informacje na temat tego urządzenia można znaleźć tu (link skopiowany grzecznościowo i nie może być w jakikolwiek sposób wykorzystany przez kogokolwiek do celów niezgodnych z postanowieniami właściciela przedstawionej w witrynie zawartości bez jego zgody):

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/blackberry/9930bold/

Zewnętrzny stan telefonu możecie zobaczyć na zdjęciach, natomiast gwarantuję, że telefon jest w pełni sprawny technicznie.

W razie zainteresowania zakupem, proszę o kontakt mailowy, poprzez uprzednie odpowiedzenie w tym temacie, po czym prześlę poprzez prywatną wiadomość link do strony allegro, gdzie wystawię urządzenie z możliwością "Kup teraz", z ceną ustaloną tutaj, na Forum.

Wstępnie chciałbym za telefon otrzymać 600zł (cena do negocjacji - w granicach rozsądku oczywiście).

W razie jakichkolwiek pytań proszę odpowiadać w tym temacie.

DSC02278.JPGImage EnlargerDSC02267.JPGImage EnlargerDSC02281.JPGImage EnlargerDSC02266.JPGImage Enlarger

zdjęcie-2.JPGImage Enlarger

A na koniec chciałbym poprosić o poradę, co kupić;

opcji na pewno jest sporo, ale budżet skromny (jak sprzeda się BB, to tak myślę, że do 500zł mógłbym za tel. dopłacić),

i tak zanim zapytam jaki aparat, chciałbym dodać, że zakup jest możliwy tylko w T-Mobile i z abonamentem nie większym niż 39,90zł (tutaj myślę, że jak będę rozmawiać z przedstawicielem w salonie, to może uda mnie się coś wynegocjować - telefon będzie stał na tatę, który jest ich klientem ponad 10 lat, a w razie jak się nie uda zejść z ceny, to trudno - tata raczej zdania co do operatora ni zmieni, no chyba, że dostanie ofertę nie do odrzucenia, ale w to wątpię, gdyż jego decyzje w wielu sprawach, delikatnie to ujmę: są niezmienne). I tak myślałem nad:

http://www.t-mobile.pl/oferta/abonament/cat10027.chtml?_requestid=555111

albo nad:

- iPhone 4S   (niestety w tym abonamencie jest za ponad 1000zł więc odpada :( - a szkoda, bo zacny);

- Sony          (nie wiem jakie - nie sprawdziłem go jeszcze);

- Samsung    (jest w linku wyżej, ale może jakiś inny model, który jest Wam lepiej znany jak mi);

- HTC           (zupełnie nie znam tej marki, ale są ludzie, którzy to chwalą więc może...);

- Huawei      (produkt skośnookich, jak zapewne większość wyżej wymienionych, ale dość świeży na rynku telefonów
                   i może  całkiem niezły - też mi nieznany);

- ..........       (a może Wy macie coś na oku, co nie wymieniłem wyżej, a jest dobre).

Za wszelkie podpowiedzi dziękuję i zachęcam do przemyślenia zakupu mojego urządzenia BB 9930 Bold.

(Jeśli go nie sprzedam, to pewnie zakup nowego pójdzie w zapomnienie i będę myślał jak poprawić jeszcze bardziej funkcjonalność tego Blackberry.)

salut

This is a military operation. Nothing ever goes according to plan !

marzec 27, 2014
18:20
Kielce

[UNSZ]Clan WETERAN

IMMUNITET

DONATOR
UNSZ Clan Member

DONATOR
Liczba Postów: 63
Data Rejestracji:
luty 16, 2012

BB nie ukrywam, że ogólnie nie leży w kręgu moich zainteresowań :)

wyjaśnij tylko ile dokładnie chcesz za telefon dać, 600 + max. 500 czyli 1100, czy samo 500. za 1100 możesz nabyć tego iphona, chociaż takich pieniędzy nie jest wart. napisz nam może też w jaki system chcesz wejść, bo ogólnie to poza BB na rynku liczą się obecnie tylko 3. sam jestem fanem wp8 i coś w ten deseń chętnie mogę Ci polecić.

marzec 27, 2014
18:55
zachodniopomorskie

[UNSZ]Clan WETERAN

DONATOR
UNSZ Clan Member

DONATOR
Data Rejestracji:
grudzień 2, 2012

Mam dość skromny budżet i jak sprzedam BB, to wchodzi w grę tylko ta kaska, którą będę mieć z jego sprzedaży,
a myślałem, że jestem w stanie opuścić max 100 zł z ceny, którą podałem, czyli zakup telefonu w abonamencie, do kwoty 500 złotych za telefon maksymalnie, choć nie ukrywam, że wolałbym zostawić coś na prezent dla chrześniaka, więc oferty
z niższej półki (choć ta i tak już jest pewnie niska), jak najbardziej wchodzą w grę :)

Jeśli chodzi o system, to zdecydowanie Android od Google'a lub OS od Apple'a (choć tu cena mnie przerasta więc odpada),  mógłby być też ten co piszesz: Windows Phone 8 od Microsoft'u, choć sam go nie znam i nie wiem jak się sprawuje, ale mimo to chętnie wysłucham Obrońca co mi polecisz :).

marzec 30, 2014
06:15
Piotrków Trybunalski

[UNSZ]Clan WETERAN

DONATOR
UNSZ Clan Member

DONATOR
Liczba Postów: 108
Data Rejestracji:
luty 7, 2012

Galaxy S3 mini, możesz zaszaleć i wziąć z tabletem. Najlepszy w ofercie w tej półce cenowej

...It's not like I'm walking alone into the valley of the shadow of death.
Stand beside one another, 'cause it ain't over yet.
I'd be willing to bet that if we don't back down
You and I will be the ones that are holding the Crown in the end...

...Stand beside, or step aside We're on the frontline...

marzec 30, 2014
11:18
WARSZAWA

[UNSZ]Clan KAPITAN

IMMUNITET

DONATOR
UNSZ Clan Member

DONATOR
Liczba Postów: 544
Data Rejestracji:
maj 19, 2013

Czeremis, jeśli nie chcesz mieć "podobieństwa do żadnego koreańskiego cudeńka" to kup sobie to np.

Pentagram Combo 4 Core

• Rodzaj telefonu: Dotykowy
  • Aparat cyfrowy: 5 Mpx
  • System operacyjny: Android 4.1 Jelly Bean
  • Przekątna ekranu: 4 cale
  • Jak sama nazwa wskazuje posiada 4 rdzenie, więc z wydajnością nie ma problemu, cena ?? - 430 - 500 zł. 
  • przedział cenowy dla Twojej kieszeni laugh i budżetu

UNSZ.akktt_.jpg

marzec 30, 2014
12:17
Kielce

[UNSZ]Clan WETERAN

IMMUNITET

DONATOR
UNSZ Clan Member

DONATOR
Liczba Postów: 63
Data Rejestracji:
luty 16, 2012

galaxy s3 mini niestety d.. nie urywa. zresztą nie jestem fanem samsunga, więc nie będę się wypowiadał. w tym przedziale cenowym to raczej nie zaszalejesz. z windowsa w grę wchodzi albo lumia 520, allbo 620. tyle że to najprostsze modele. jeśli tylko nie przeszkadzają Ci kafelki, to będziesz zadowolony. a po aktualizacji do wp 8.1 ten system pokaże na co go stać.

natomiast tak sobie myślę, że jeśli koniecznie chciałbyś coś opartego na androidzie to może to Cię zainteresuje

http://allegro.pl/nowy-lg-optimus-l9-p760-gw-pl-2-kolory-wyprzedaz-i4098963360.html

nie musisz kupować telefonu u operatora.

marzec 30, 2014
16:04
zachodniopomorskie

[UNSZ]Clan WETERAN

DONATOR
UNSZ Clan Member

DONATOR
Data Rejestracji:
grudzień 2, 2012

IPSPROVID powiedział
Czeremis, jeśli nie chcesz mieć "podobieństwa do żadnego koreańskiego cudeńka" to kup sobie to np.

Pentagram Combo 4 Core

• Rodzaj telefonu: Dotykowy
  • Aparat cyfrowy: 5 Mpx
  • System operacyjny: Android 4.1 Jelly Bean
  • Przekątna ekranu: 4 cale
  • Jak sama nazwa wskazuje posiada 4 rdzenie, więc z wydajnością nie ma problemu, cena ?? - 430 - 500 zł. 
  • przedział cenowy dla Twojej kieszeni laugh i budżetu

Myślałem o Pentagramie Monster - bateria liczy sobie bez mała - 4000 mAh. Masakra. A i system jest podobny Provid.

Sam telefon z półki kosztuje jakieś 600zł, więc może jak budżet się poprawi, to może się nad tym zastanowię.

shadow_maniac powiedział
Galaxy S3 mini, możesz zaszaleć i wziąć z tabletem. Najlepszy w ofercie w tej półce cenowej

Jeszcze nie oglądałem tego "malucha" Shadow, ale myślałem o Samsung Galaxy Note Mini (o ile coś takiego istnieje :P).

obronca z urzedu powiedział
galaxy s3 mini niestety d.. nie urywa. zresztą nie jestem fanem samsunga, więc nie będę się wypowiadał. w tym przedziale cenowym to raczej nie zaszalejesz. z windowsa w grę wchodzi albo lumia 520, allbo 620. tyle że to najprostsze modele. jeśli tylko nie przeszkadzają Ci kafelki, to będziesz zadowolony. a po aktualizacji do wp 8.1 ten system pokaże na co go stać.

natomiast tak sobie myślę, że jeśli koniecznie chciałbyś coś opartego na androidzie to może to Cię zainteresuje

http://allegro.pl/nowy-lg-optimus-l9-p760-gw-pl-2-kolory-wyprzedaz-i4098963360.html

nie musisz kupować telefonu u operatora.

Widziałem u kolegi w ręku Lumię i jak patrzę, że jest z niego zadowolony, i działa mu bez zarzutu (kolega nie wspomina żeby coś się w nim psuło) to też o nim myślałem, ale nie wiem właśnie, czy przekonałbym się do kafelek. Chyba musiałbym przez kilka godzin pobawić się z tym i wtedy mógłbym coś więcej powiedzieć na jego temat.

A na link już patrzę - kuzyn mówił (a zna się ciut na rzeczy), że LG robi teraz całkiem przyzwoite fony, ale chyba już jestem dość niereformowalny i jakoś tak utkwiło mi w czaszce, że to telewizor, a nie telefon jest domeną LG :P :)

Dzięki Chłopaki za pomoc - na pewno coś upatrzę - choć od przedwczoraj siedzę do późna w nocy i przywracam do życia moje BB. Tak, czy inaczej na pewno go zmienię i Wasza rada na pewno się przyda :)

Dzięki !!!

Strefa czasowa forum: Europe/Warsaw

Najwięcej użytkowników online: 164

Obecnie online:
40 Gość(i)

Obecnie przeglądają tę stronę:
1 Gość(i)

Members Birthdays
sp_BirthdayIcon
Today None
Upcoming None

Najaktywniejsi na forum:

zBYcH: 665

swiety: 620

Czeremis: 603

IPSPROVID: 544

Lothlorien: 516

Zippo: 470

Statystyki użytkowników:

Posty gości: 14

Użytkownicy: 850

Moderatorzy: 0

Administratorzy: 2

Statystyki forum:

Grupy: 7

Fora: 35

Tematy:1122

DORZUĆ ZYLA :D

PLN0Otrzymano75Cel

Wybierz kwotę dotacji:
Aby zobaczyć siebie w statystykach, trzeba podczas gry, wpisać na czacie !register.
LISTA KOMEND
Lista komend dostępnych do wpisania w czacie podczas gry.
SŁAWNI LUDZIE
Publiczna lista banów.
Znajdziesz nas na:
Ankieta

Ile masz lat?

View Results

Premium WordPress Themes by MOJO-Themes